Croque monsieur met een gebakken spiegeleitje als finishing touch
Dit recept is een heerlijk voorgerechtje, lunch of een lekkere snack van de BBQ! We maken dit keer een tosti op de Big Green Egg. Op de croque madame gaat als finishing touch een gebakken spiegeleitje. Je kunt deze in de pan bakken, maar ook tegelijkertijd met de tosti bakken op de vlakke kant van de halfronde gietijzeren grill/bakplaat die je in de kamado legt.
Dit heb je nodig: - 3 sneetjes wit casinobrood - 1 el pesto - 1 tomaat - 1 bol mozzarella - 1 avocado - 4 plakjes kipfilet - 1 el geraspte mozzarella - 1 el boter - 1 ei - paar blaadjes rucola (optioneel)
Voorbereiding: 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor met daarop de wegwerp drippan en het rooster, tot 220 °C.
2. Snijd intussen de korsten van de sneetjes casinobrood. Bestrijk twee van de sneetjes brood met de pesto. Snijd de tomaat en de mozzarella in dunne plakjes. Halveer de avocado en snij in dunne plakjes.
3. Beleg de eerste boterham met pesto met de helft van de plakjes tomaat, de avocado en de mozzarella. Leg deze om en om op de boterham. Leg hier twee plakjes kipfilet en de tweede boterham met pesto op. Beleg deze op dezelfde manier met de rest van de plakjes tomaat, avocado, mozzarella en kipfilet en leg hier de laatste boterham (zonder pesto) op. Leg de tosti op de halfronde geperforeerde pan bestrooi met de geraspte mozzarella.
Bereiding op de Big Green Egg: Plaats de Grid op het rooster. Sluit de deksel van de EGG en bak de croque ca. 20 minuten tot de mozzarella gesmolten en goudbruin is. Smelt vlak voordat de croque klaar is de boter in een koekenpan en bak hierin een mooi spiegelei. Haal de tosti uit de Big Green Egg, leg het ei erop en garneer eventueel met de rucola. Smullen maar!
Gouden tip: Wil je tosti’s maken voor het hele gezin? Dan kun je voor de man des huizes een croque monsieur en voor de kids een croque enfant maken. Gebruik dan de ronde Perforated Cooking Grid zodat alle tosti’s tegelijk op je EGG passen.