Tuinjuweeltjes: 4 tuinstijlen om mee te schitteren!

Tuinjuweeltjes: 4 tuinstijlen om mee te schitteren!

, door Geels G, 4 min lezen

Waar je ook woont en hoe je huis er ook uitziet, bijna iedereen beschikt wel over een tuin. Hoe groot of hoe klein ook. De één vertoeft in een uitgestrekt landgoed met weelderige boomgaard, terwijl de ander heerlijk geniet van een eigen mini-moestuintje op het balkon. Maar hoe zorg je nu voor eenheid? En welke materialen en producten passen nou bij welke stijl? We lichten vier verschillende soorten tuinen voor je uit. Welke van de vier stijlen past bij jou?



Stijl 1:  Natuurlijk een natuurtuin!
Ben jij in je vrije tijd vaak te vinden in de bossen? Slingerend langs landweggetjes, door kronkelende bospaadjes en langs kabbelende beekjes? Dan kom jij vast ook tot rust in een natuurlijke tuin. Deze stijl kenmerkt zich door elementen die alleen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Denk daarbij aan bamboe, hout en steen. Qua beplanting laat je de natuur als het ware zijn gang gaan, maar dat betekent – hoe gek ook – wel veel onderhoud. Vergis je daar dus niet in. Bij Geels heb je volop keuze bij de inrichting van je natuurlijke tuin. Op onze KlusWijs-afdeling beschikken we over veel verschillende soorten hout, waar je de schutting, borders en fijne hoekjes mee kunt maken. Een houten tuinset mag in zo’n fijn hoekje natuurlijk niet ontbreken. Kies voor bijvoorbeeld deze weidebank van naaldhout. Ook deze stoere teakhouten tuintafel van Beach 7 zou niet misstaan in je natuurlijke tuin. Qua accessoires kun je het geheel afstylen met bijvoorbeeld deze mooie lantaarn van bamboe.

 

Stijl 2: Rust in de relaxtuin

Na een drukke werkdag is relaxen in de avondzon echt genieten! Daarom kiezen veel mensen voor een loungetuin. Het belangrijkste kenmerk van deze tuin is dat je tuin een rustgevend geheel is waar je weinig onderhoud aan hebt. Denk daarbij aan sterke grassen, lavendel en houten vlonders. Je creëert veel verschillende hoekjes waar je kunt relaxen. Soms onder een overkapping, soms in het prieeltje en waarschijnlijk vaak in een loungeset waar je helemaal in kunt verdwijnen met een goed boek. Een voorbeeld van zo’n ‘verdwijnhoek’ is de 6-delige loungeset van Garden Deals. Staat je tuinset (nog) niet onder een overkapping, zorg dan dat je voldoende beschutting krijgt tegen de zon met deze grote zweefparasol van Platinum. En kijk gerust eens verder, want de keuze bij Geels is reuze! Je maakt je relaxtuin af met een goede barbecue en stijlvolle tuinverlichting. Sweet dreams!
 

Stijl 3: Breng je tuin naar Mediterrane sferen

Vakantie! De tijd om mooie herinneringen te maken! Massaal reizen we in de zomerperiode af naar het Mediterrane gebied: Spanje, Frankrijk of Italië. Wat zou het fijn zijn als je bij thuiskomst nog gewoon deze sfeer kunt vasthouden… Dat kan heel eenvoudig, door te kiezen voor een Mediterrane tuin. En die kenmerkt zich door kleur, kleur en nog eens kleur. Ook terrassen en ronde vormen maken onderdeel uit van dit soort tuinen. Hoe je dat doet? Kies voor ronde plantenbakken met olijfbomen of potten voor je kruidentuin, kletterende waterpartijtjes en vuurkorven om die zomerse sfeer in je tuin te brengen. En wat dacht je van mooie terracotta gekleurde kuipstoeltjes afgewisseld met lichtgeel en olijfgroen? Wil je tot slot nog wat extra Ibiza style aan je terras toevoegen? Dan mag dit buitenkleed van Bo-Camp zeker niet ontbreken. Viva la vida!
 

Stijl 4: Krachtig voor de kids

Robuust, ruimte en stevig tuinmeubilair. Dát is wat een kindvriendelijke tuin nodig heeft. Natuurlijk heb je een mals grasveld voor de kids, met trampoline, zwembad en voetbaldoeltjes. Maar je hebt ook mooie borders met sterke struiken om je tuin wat leuk aan te kleden. De accessoires die je plaatst moeten wel tegen een stootje kunnen, dus kunststof is zeker aan te raden boven een mooie keramieken pot. Bij Geels kun je bij KlusWijs terecht voor hout om je tuin mee af te werken, maar ook voor graszaad en stevig bevestigingsmateriaal. Ideaal voor de kids is deze tuinbank van Garden Deals waar ze gezellig op een rijtje op kunnen zitten. En bij een kinderfeestje is deze praktische uitklapbare picknicktafel erg handig om bij je tuintafel aan te schuiven. Barbecueën zonder zorgen? Met deze buitenkeuken van Boretti met dubbelwandig deksel hoef je je weinig zorgen te maken over verbrande handjes. Eet smakelijk!
 

Hulp nodig bij de tuininrichting?
Bij Geels werken we veel samen met tuinarchitecten die regelmatig bij ons in de winkel te vinden zijn. Houd onze evenementenpagina in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan hoef je deze middagen niet te missen. Vraag ook gerust advies aan onze vakspecialisten van KlusWijs. Zij helpen je graag verder met je eigen tuinjuweeltje!


Blog posts

  • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    Lees meer 

  • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    Lees meer 

  • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.