Trend alert: dit zijn de tuinmeubeltrends van 2019

Trend alert: dit zijn de tuinmeubeltrends van 2019

, door Geels G, 8 min lezen

Geels houdt van het buitenleven! We kijken er dan ook elkaar jaar naar uit om de mooiste tuinmeubelen geheel volgens de laatste trends te spotten en voor jullie te selecteren. Welke materialen en modellen zien we dit seizoen veel terug? Lees snel verder voor de 6 tuinmeubeltrends van 2019 die jij zeker niet mag missen!

Trend 1: Eigen huis in tuin
De tuin blijft nog steeds een verlengstuk van de woonkamer. De stijl van onze tuin en de meubels die we erbij kiezen, veranderen doordat we steeds meer buiten leven. Wat nieuw is, is dat de tuinmeubelen qua comfort en zitgemak nog minder van je meubelen binnen te onderscheiden zijn.





















Trend 2: The Nature look: teakhout, rope en wicker


Ben je een liefhebber de natuurlijke look? Dan kun je eigenlijk elk jaar wel wat vinden. The Nature Look raakt nooit out of style. Natuurlijke materialen brengt, rust, sfeer en warmte in jouw tuin. Denk aan materialen als: teakhout, rope en rotan. Deze materialen kun je ook zeer eenvoudig combineren met andere materialen en stoffen.



Teakhout

Teakhout blijft favoriet. En daar zijn het helemaal mee eens. Teakhout is stijlvol, stevig en extreem onderhoudsvriendelijk. Teak is het duurzaamste hout wat er bestaat. Door teakhouten tuinmeubelen goed te onderhouden, heb je langer plezier van de meubelen. In de meeste gevallen is het twee keer per jaar reinigen van teakhout voldoende. Wij raden je aan om hiervoor de Eden teak beschermer te gebruiken. 

 
Teakhouten tuinmeubels met een aluminimum onderstel zorgt voor een stoere en robuuste look, dat ook nog eens makkelijk te combineren is en weinig onderhoud vraagt.


Rope
Teakhout wordt dit jaar veel gecombineerd met een oersterkte touw, oftewel ‘rope’. Rope is gemaakt van polyester touw, speciaal voor buitenmeubelen. Het touw is kleurvast en droogt ontzettend snel. Rope heeft een stijlvol, maar ook een robuuste uitstraling. Combineer rope vooral met andere verschillende materialen, want dat is juist leuk!


Wicker

Wicker zien we al jarenlang in de tuin, maar het is al lang niet meer ouderwets! De wicker van nu zien we terug in nieuwe kleuren, royale en trendy modellen. Een moderne loungeset, hangstoel of fauteuil van wicker geeft jouw tuin het ultieme huisgevoel. Het vlechtwerkdraad is tijdloos, sterk en zeer weersbestendig. Je kan je wicker meubelen dag en nacht buiten laten staan. 

 

 


Trend 3: Comfort is het toverwoord

Het zitcomfort in de tuin wordt steeds belangrijker, doordat we meer buiten leven. Dat betekent dat we kiezen voor grote, fijne loungesets waar we in kunnen wegzakken zoals je dat ook binnen op de bank doet.
Dit seizoen worden er meer luxe tuinstoffen in loungesets en kussens gebruikt. Een belangrijke trend in kussens zijn de all weather tuinkussens. Deze kussens zijn voorzien van een waterafstotende stof waardoor het water eenvoudig uit kan lopen of het heeft een waterdichte hoes.

 

Zo spotten wij deze gave Madison waterdichte sierkussens met een unieke schildering op het design. Deze all weather kussens kunnen de gehele zomerperiode gewoon buiten blijven. Comfortabel, trendy én waterproof voor als het weer niet mee zit!

Tip: combineer de kussen met een paar effen kleurige kussens.

Trend 4: Aluminium tuinsets

Voor de liefhebber van de industriële trend binnenshuis en strakke designs is de aluminium tuinset trend een leuke. De aluminium kleur is geliefd bij veel mensen en geeft een strakke uitstraling aan je tuinset. Soms zijn de complete meubels ervan gemaakt, soms alleen de poten of het onderstel.

Aluminium heeft eigenlijk bijna alleen maar voordelen. Het is sterk, licht in gewicht en het vraagt weinig onderhoud. Schoonmaken is super simpel en je set kan goed tegen regen. Bovendien kun je het combineren met veel andere materialen en kleuren. Als je de aluminium look combineert met mooie, stijlvolle kussens, dan zit je letterlijk en figuurlijk goed dit jaar!


PS: Wist je dat heel veel van onze Beach 7 tuinmeubelen van aluminium gemaakt zijn? Nu snap je waarom!

 
 
Trend 5: Kunststof kuipstoelen

Kunststof tuinmeubelen zelf zijn niet nieuw. Maar in 2019 mag het weer helemaal gezien worden. En het wordt gemaakt in de mooiste kleuren. Strak en kleurrijk tegelijk.
Geels zag deze trend al eerder aankomen: ook vorig jaar vond je bij ons al de kleurige Beach 7 tuinstoelen van kunststof: comfortabele kuipstoelen die je tuin opvrolijken. Dit jaar hebben we weer prachtige tuinstoelen in trendy kleuren van merken als Hartman en Beach7.



 


Hartman Sophie Element tuinstoelen

Kleur mag gezien worden in 2019. Zorg er wel voor dat de rust gewaarborgd blijft. Je tuin is ten slotte een plek om te ontspannen. Kies bijvoorbeeld een design tuintafel en maak die af met tuinstoelen van één mooie kleur. Zo heb je kleur in je tuin en houd je het stijlvol. Kunststof tuinmeubelen kunnen goed tegen weer en wind. Maar wat vooral fijn is: ze zijn makkelijk schoon te maken. 
 

Deze Beach 7 Antibes armstoelen zijn ook verkrijgbaar in de kleuren olijfgroen en wit.

 
Trend 6: Mix & Match met kleine tafels

De meeste mensen kiezen voor één grote tafel in de tuin, maar dit jaar is de trend juist om kleine tafels van diverse maten en kleuren te combineren. Mix & Match met kleine ronde tafels van aluminium, teakhout of een combinatie daarvan. De tafeltjes zijn trendy, onderhoudsvriendelijk en ook een stuk voordeliger dan een grote tuinset.
Experimenteer met kleuren, afmetingen en hoogtes, dit geeft een erg speels effect. Natuurlijk kun je kleine tafels ook gebruiken als bijzettafel bij een grote loungeset.

Beach 7 Oslo set met bijzettafels en loungestoelen. Alleen verkrijgbaar in onze winkel.
 

 
Heb je nog meer inspiratie of advies nodig? Mail, bel of kom langs in onze winkel en bekijk de gehele tuinmeubelen collectie. Onze verkoopadviseurs van de tuinmeubelen afdeling helpen je graag met het vinden van een tuinmeubel dat bij jou past! 

Blog posts

  • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    Lees meer 

  • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    Lees meer 

  • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.