De lekkerste ribeye met gebakken aardappelen met spek en ui
Het grillen van een sappige ribeye steak op de Big Green Egg is heel eenvoudig. Als je wilt kun je de ribeye marineren, maar in dit recept gaat het om de pure smaak. En de aardappels? Die bak je natuurlijk ook op de Big Green Egg!
Ingrediënten:- 2 ribeyes van 400 g
- aardappelen
- 2 witte uien
- 1 rode ui
- 2 bollen solo knoflook (Chinese knoflook)
- 400 g spekblokjes
- 500 g vastkokende aardappelen
- 8 takjes tijm
Voorbereiding1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid en daarop de Cast Iron Skillet – Small, tot 180 °C.
2. Pel intussen voor de gebakken aardappelen de uien en de knoflook. Snijd de uien in halve ringen en hak de bolletjes knoflook fijn. Was de aardappelen, halveer ze en snijd de aardappelhelften in plakken van ongeveer 5 mm dik.