Pizza’s van de BBQ en tafelen in Toscaanse stijl

Pizza’s van de BBQ en tafelen in Toscaanse stijl

, door Geels G, 3 min lezen

Het is het recept voor een doorsnee barbecueavond: stukjes voorgeselecteerde vlees en vis, wat salade, stokbrood met een pannetje pindasaus (voor bij de saté) en als frisse toevoeging wat vruchtjes. Maar waarom niet een keer wat anders? Waarom niet een echte Italiaanse barbecueavond met de hele familie?! Te moeilijk en veel gedoe? Welnee. Wij leggen je stap voor stap uit hoe de ideale Italiaanse barbecueavond eruitziet.



Stap 1: begin altijd met anti-pasti
Voordat je de barbecue klaar hebt staan, de tafel gedekt is en alle ingrediënten bij elkaar hebt, ben je zo een uurtje verder. Anti-pasti zijn ideaal om tussen de voorbereidingen door alvast in de stemming te komen. Bovendien: ze zijn hartstikke eenvoudig te bereiden, dus je bent er zo mee klaar! Op Leukerecepten.nl vonden we een superlekker recept voor anti-pasti. Hieronder maakten we alvast een boodschappenlijstje voor je. En: houd het simpel. Serveer ze op een Joseph Josep-serveerbord of plat dinerbord van Yong Squito, zodat iedereen er makkelijk van af kan pakken. Het is wel aan te raden om een vliegenkapje te gebruiken. Op die manier kunnen er geen insecten profiteren van je creatie (wel zo fijn toch?). Nog een handige tip: schaf een vuurkorf aan en strooi er wat rozemarijn in. De rook weert de wespen en de rozemarijn zorgt ervoor dat muggen wegblijven.

Boodschappenlijstje voor de anti-pasti:
  • Prikkers
  • Mozzarella balletjes
  • Cherrytomaatjes
  • Parmaham
  • Blaadjes basilicum
  • Plakjes gedroogde (Italiaanse!) worst
  • Olijven



Stap 2: tijd voor de pizza!

Het hebben van een pizzasteen is echt een vereiste voor het bakken van pizza’s op de barbecue. Voordat je dus begint, is het verstandig om even goed naar de diameter te kijken van het rooster van je barbecue. Deze pizzasteen (diameter: 30,5 cm) is ideaal voor zowel houtskoolbarbecues als gasbarbecues. Toe aan een nieuwe barbecue? Op onze website vind je een ruim aanbod van barbecues! Naast de pizzasteen heb je het volgende gereedschap nodig:

  • > Een grote pizzaschep om hem op de pizzasteen te leggen en te serveren.
  • > Pizzasnijder zodat iedereen een pizzapuntje makkelijk van het bord kan pakken.
  • > Geen inspiratie voor een pizzarecept? Hebben we voor je!
  • > Een theedoek en kom waarin je de pizzadeeg laat rijzen.
  • > Deegroller om een mooie ronde pizzavorm te krijgen.
  • > Een keukenmachine natuurlijk om het pizzadeeg te maken!
Tip: laat iedereen zijn/haar favoriete pizza-ingrediënt meenemen en je zult zien wat voor lekkers dat oplevert!

Stap 3: wat voor wijn ga je schenken?

Een Italiaanse avond kan niet zonder een goed glas wijn. Deze voordelige set rode wijnglazen van Schott Zwiesel hebben een elegant design, precies wat je zoekt voor jouw Italiaanse avond! Ga je liever aan de rode wijn (zouden wij ook doen!)? Met de decanteerkaraf van Schott Zwiesel schenk je de wijn in optimale conditie in je glas! Wil je het echt professioneel aanpakken? Je doet er wel verstandig aan om alvast een fles wijn in een wijnkoeler klaar te zetten om de karaf bij te vullen. Scheelt je toch weer wat wandelingetjes naar de koelkast!

Geheel in Toscaanse stijl tafelen? 

Tafelen in Toscaanse stijl? Om je een beetje te helpen, hebben we typisch Toscaanse producten voor je geselecteerd! Op z’n Toscaans tafelen met een grote groep vrienden en familie doe je natuurlijk met een inrichting die daar ook bij past! 

 

Blog posts

  • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    Lees meer 

  • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    Lees meer 

  • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.