Maak van je huis je thuis!

Maak van je huis je thuis!

, door Geels G, 6 min lezen

10 tips van Ivo waar je direct mee aan de slag wilt!

Het najaar staat om de hoek. Tijdens dit soort dagen blijven we vaker in ons eigen warme huis. Een echt thuisgevoel is dan wel zo prettig natuurlijk. Tips nodig? Ik heb er 10 voor je!

Tip 1: een fijn thuis begint bij je vloer
Vergis je niet: een nieuwe vloer doet heel veel met de sfeer in je huis. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus kiezen is niet altijd even makkelijk. Mijn tip: leg alle type vloeren even naast elkaar. Wat vind je belangrijk? Wat spreekt je het meest aan? Zodra je het type vloer duidelijk hebt, kun je nadenken over structuur en kleur. Probeer vooral out-of-the-box te denken: speel met ronde en rechthoekige karpetten om een huiselijker effect te creëren.

Vind meer inspiratie voor je vloer


 

Tip 2: geef die salontafel of kast eens een kleurtje!
Over out-of-the-box gesproken: waarom zou je die saaie salontafel of servieskast niet een keer schilderen? Een klein likje verf kan al een groot verschil maken! Vintage, industrieel, klassiek: op onze KlusWijs-verfafdeling vind je diverse soorten verf om ze een update te geven. Zoals je weet zijn we dé verfspecialist in de regio, dus laat je vooral adviseren door verfspecialiste Noor voor het beste resultaat. Neem eventueel een foto mee van het meubelstuk dat je wilt schilderen voor extra tips.

Altijd 25% korting op Sikkens en Wijzonol verf bij KlusWijs Geels!
Tip 3: denk in stijlen

Een van de grootste struikelblokken waar veel mensen zoals jij tegenaan lopen? Zonder twijfel zijn dat banken, stoelen en tafels. Logisch eigenlijk, want thuis ogen juist die artikelen vaak net even iets anders dan in de winkel. Wat vaak helpt is door wat meer te gaan denken in stijlen. Op die manier maak je het voor jezelf zoveel makkelijker. Weten wat je stijl is, zorgt ervoor dat je (samen) beter ‘nee’ kunt zeggen tegen een tafel, bank of stoelenset. Dus: wat is jouw stijl? Welke materialen horen daarbij? Welke kleurencombinaties passen daar niet of juist wel bij?

Oriënteer je vast op accessoires en meubels



Tip 4: zie licht niet teveel als een functie

Als ik klanten help bij het vinden van de juiste verlichting, dan hoor ik ze vaak over de functie ervan. Mijn tip: laat dat wat meer los. Zorg voor een goede basisverlichting. Natuurlijk is functie belangrijk, maar licht heeft ook een essentiële rol in het leggen van accenten. Het zijn details die ertoe doen - zeker bij verlichting - en van je huis nog meer een thuis maken. 

  


Tip 5: zie de badkamer als verlengde van je huiskamer
Meer thuis toevoegen aan je badkamer? Daar heb ik een heel simpele tip voor: zie de badkamer niet meer als een badkamer, maar als een verlengde van je woonkamer. Mijn voorstel aan jou: voeg wat van de stijl in je huiskamer toe aan je badkamer. Je zult zien dat zelfs een badkamer een fijn thuisgevoel kan geven. Baden in luxe dus!

Is je badkamer toe aan vervanging of een update?

 



Tip 6: maatwerk zorgt voor… minder werk!

Sneller opruimen, meer ruimte en veel minder ergernis: dat is wat maatwerk voor je kan doen. Creëer je eigen maatwerkkast voor een fijnere (werk)omgeving in je huis. Door extra ruimte, slimme oplossingen, laden met compartimenten en extra inlegplanken zorg je voor een rustig en geordend huis. Ons KlusWijs-team staat voor je klaar om een slimme oplossing te bedenken.

 

Tip 7: de keuken als extra leefruimte
Een open keuken blijft populair en wordt steeds meer een verlengde van de woonkamer. Redenen genoeg om de keuken efficiënt in te richten. Niets is zo fijn als een opgeruimde keuken. Heb je weinig kastruimte maar wil je toch je spullen kwijt in de keuken? Een stijlvolle plafondrek / keukenrek biedt de uitkomst. Deze plafondrek van LOFT biedt ruimte voor jouw potten, wijnflessen en wijnglazen of andere items. Glazen hang je gemakkelijk onderaan het rek voor een speels effect.



Meer voor koken en tafelen

Tip 8: verbeter je geluidsomgeving met akoestische panelen
Kun je thuis moeilijk horen wat mensen zeggen? Problemen met een slechte akoestiek zijn in veel kamers een groot probleem, maar een lamellen wand of plafond geeft niet alleen een rustgevende uitstraling, maar stelt je ook in staat om akoestisch welbevinden te creëren voor jezelf en de mensen om je heen. Deze trend is overgewaaid uit Scandinavië en wordt steeds populairder. De akoestische panelen van WoodUpp zijn perfect te gebruiken in iedere ruimte waar weerkaatsing van het geluid voor problemen zorgt. Ik ben mega fan! En nu te verkrijgen bij Colors@home PS er bestaat ook akoetisch behang als je liefhebber bent van kleuren en prints.


 

Tip 9: vervang je oude haldeuren eens voor een mooie stalen deur  
Op zoek naar iets unieks in jouw interieur, kantoor of salon? Vervang eens die basic witte deuren voor een stalen deur. Je creëert  direct een luxe en industriële uitstraling. Een stalen deur is een prachtige eyecatcher! Stalen binnendeuren zijn vrijwel onderhoudsvrij en geven ook een ruimtelijk effect. Stel je ideale deur samen bij mij in de winkel.

Tip 10: durf te experimenteren met behang
Behang is terug van weggeweest. Met behang maak jij een statement in huis en geef je in een handomdraai een geheel nieuwe look in je interieur. Helemaal hot zijn behangpanelen en behangcirkels. Zelfs behang in de badkamer of toilet is mogelijk. Niets is te gek.  Laat je creativiteit de vrije loop.


 
 



Blog posts

  • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    Lees meer 

  • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    Lees meer 

  • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.