Even geen inspiratie meer voor lekkere hapjes bij je high tea? Probeer deze fantastische frambozencake eens! Erg makkelijk te maken en ideaal voor grote groepen.
Het recept voor de frambozencake Ingrediënten: (ca. 20-25 stuken):
- 300 ml. slagroom
- 6 eieren
- 400 gr. suiker
- 2 zakjes vanillesuiker (8 gr. per zakje)
- 400 gr. bloem
-1 zakje bakpoeder (16 gr.)
- 250 gr. frambozen (diepvries)
- 50 gr. amandelschaafsel
- 250 ml. slagroom
- 2 eetl. suiker
Verwarm de oven voor op 175ºC (hetelucht). Klop 300 ml slagroom, eieren, suiker en vanillesuiker glad. Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel dit door het eimengsel. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de bevroren frambozen over het beslag, tijdens het bakken zakken ze weg in de cake en komt het beslag omhoog. Bak het ca. 15 min. in de oven.
Ondertussen bak je het amandelschaafsel lichtbruin in een koekenpan. Houd wat apart als garnering. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel het amandelschaafsel er overheen. Zet het terug in de oven en bak het nog ca. 15-20 min. Laat de cake even afkoelen voordat je het in stukken gaat snijden.
Klop 250 ml slagroom stijf samen met 2 eetlepels suiker. Serveer dit bij de frambozencake met het amandelschaafsel.