Dé kampeertrends in 2018

Dé kampeertrends in 2018

, door Geels G, 3 min lezen

Kamperen is pas optimaal ontspannen in de buitenlucht. Zodra je bent aangekomen op de camping, is het genieten geblazen. Op de camping hebben we tijd voor elkaar en komen we bij van alle hectiek. Geels loves camping! Wil je je kampeerbelevenis naar een hoger niveau tillen of iets totaal nieuws proberen? We hebben enkele kampeertrends van 2018 voor je op een rijtje gezet.

Stijvol kamperen
Steeds meer kampeerders vinden het belangrijk om sfeervol én stijlvol te kamperen. Styling is één van de grote trends in kamperen op dit moment. Het pimpen en stylen van onze caravans doen we steeds meer. Comfort en gezelligheid is key. We maken een feestje van onze tent of caravan met behulp van sfeervolle (slinger)lichtjes of lampions. We willen ons extra thuis voelen op de camping en laten zien wie we zijn. Comfortabel en compact slapen doen we op luxe slaapmatten, comfortluchtbedden en fijne slaapzakken o.a. van Bo-Camp, Human Comfort en Coleman. Voor het gemak nemen we onze portable barbecues mee of hebben we een functionele kooktoestel van bijvoorbeeld Campingaz mee.

Heb jij de trendy kampeerartikelen de Urban Outdoor collectie van Bo-camp al gezien? Pimp je tent met leuke stoeltjes, kleden, servies, campingkasten, lampen, hangmatten en meer in urban chic stijl!


urban outdoor collectie bo camp

De avontuurlijke buitenkok
Hoe bereid je een smakelijke outdoor maaltijd? In 2018 doen we dat ouderwets boven ons eigen kampvuur! Geen gedoe meer met gasstellen. De echte camping lovers kozen al voor de Dutch Oven om een campingmaaltijd mee te bereiden. Een Dutch Oven is een gietijzeren pan die geschikt is voor het koken op een kampvuur met kolen of hout. Je kan er van alles mee maken, van stoofpotten, soepen, brood, pizza’s tot taarten. De Dutch Oven gebruik je ook op de barbecue of op het gasfornuis. De mogelijkheden zijn eindeloos.



Korte kampeer breaks
Het aantal kampeervakanties is voor het eerst sinds jaren weer met procenten gestegen. We nemen namelijk steeds vaker een korte kampeervakantie. En terecht! Even lekker een weekendje weg op de camping met de eigen tent, caravan of in een luxe glamping. Glamping betekent glamorous camping. Kamperen in een luxe accommodatie waarbij je van alle gemakken voorzien bent. Denk aan super comfy bedden, een eigen badkamer met toilet, een keuken en verwarming. Maandag komen we weer uitgerust op het werk.

Pop-up campings
Van pop-up winkels heb je vast wel gehoord en gezien. Tijdelijke winkeltjes van hippe merken die de winkelstraten creatief opvullen met een nieuw product of dienst. En jawel, ook in de kampeerwereld gaan we dit zien! Je kunt nu op de meest  bijzondere plekken een paar maanden verblijven voordat de camping weer verhuisd. Een exclusieve ervaring die je als pro kampeerder echt een keer gedaan moet hebben.

AirBnB, maar dan met campers en caravans
Deel je camper of caravan zodat anderen er ook plezier van kunnen hebben. De airbnb’s voor campers en caravans gaat dé trend worden in de kampeerwereld. Ook via Camptoo kun je nu zelf je vouwwagen, caravan of camper verhuren als je zelf niet aan het kamperen bent zodat andere kampeerders een gave roadtrip kunnen maken. Win-win! Of huur zelf een caravan of camper bij lokale verhuurders op de mooiste plekken in Europa.


Welke kampeertrends ga jij doorzetten dit jaar? Alle benodigdheden voor een zorgeloze camping vakantie vind je natuurlijk bij Geels!

Blog posts

  • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    Lees meer 

  • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    Lees meer 

  • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.