De badkamertrends van 2022

De badkamertrends van 2022

, door Geels G, 2 min lezen

Bij Baderie hebben wij dé badkamertrends van 2022 voor jou op een rijtje gezet. En wat we vooral zien is de rust, de eenvoud en een warm gevoel… ideaal voor een ruimte waarin je wil ontspannen: de badkamer dus. We showen je in deze blog graag onze favoriete badkamertrends.

Meer tips en inspiratie opdoen? Kom eens langs in onze Baderie showroom.



Aardetinten 
Dé trendkleuren voor de badkamer in 2022 zijn bruin, zand, beige en taupe. Deze aardetinten zijn eenvoudig te combineren en geven een rustige sfeer in de badkamer. De wellness badkamer blijft daarom niet voor niets favoriet. De badkamer is namelijk niet meer een plek waar je je alleen wast en je tanden poest. Het is dé plek om volledig tot rust te komen. Tip: combineer de aardetinten met groen. Zet planten in je badkamer of maak gebruik van groene accessoires. Aardetinten + groen = een perfecte combinatie voor een warme badkamer. 

Natuurlijke materialen
De woontrend om natuurlijke materialen te verwerken in het interieur komt ook terug in de badkamer. We zien veel lichte en neutrale kleuren, veel warme witten, maar ook warme betontinten naast houtsoorten als walnoot, marmer en licht natuursteen. Combineer deze materialen voor een luxe wellness look. Laat het hout en steen terugkomen in bijvoorbeeld de scheidingswanden of wastafel. 



Van zwart naar goud
De afgelopen jaren hebben we veel chroom en zwarte accenten in de badkamer gezien, zoals zwarte kranen en douchekoppen voor een moderne en industriële look. In 2022 zal goud, koper en nikkel zijn opmars maken. Dit sluit ook mooi aan bij aardetinten en groene kleuren. 

Duurzame badkamers
Voor de badkamer in 2022 wordt duurzaamheid en milieu in combinatie met moderne technologie steeds waardevoller. Denk aan simpele waterbesparende douchekoppen en kranen tot de cv radiator vervangen voor een radiator op stroom. En niet te vergeten: een smart douche, abstracte spiegels en lampen met bewegingssensor of kranen met sensor. Wauw!




Boutique Chic
De sfeer van een luxe boutique hotel vertalen naar jouw eigen badkamer? Dat kan met de badkamertrend Boutique Chic. In deze trend doet alles luxe en chic aan, net als in een hotel. De kleuren die bij deze trend horen zijn stuk voor stuk diepe, rijke kleuren. Denk bijvoorbeeld aan tinten als petrol, donkergroen en donkerblauw of juist een mooi diep, warm donkerbruine kleur. Hierbij hoef je niet voor een tint te kiezen: kleuren mogen met elkaar worden gecombineerd. Je kunt ook voor een accentkleur kiezen, zoals mat zwart. In een waskom of een design kraan bijvoorbeeld. 
Op het gebied van vloer- en wandbekleding zien we de prachtigste (hoogglans) reliëf tegels en zelfs marmer. De vormen en lijnen zijn geïnspireerd op de populaire art decostijl uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Veel strakke, dunne lijnen, gecombineerd met ronde vormen zorgen voor een chic en speels effect. 
 


Blog posts

  • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    Lees meer 

  • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    Lees meer 

  • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.