9x woontrends voor 2020

9x woontrends voor 2020

, door Geels G, 5 min lezen

Vorige week hebben onze interieurspecialisten van Colors@Home Geels weer volop wooninspiratie opgedaan op de vakbeurs van het ETC Design Center Europe in Culemborg en Woonindustrie Nieuwegein. De nieuwste collecties meubelen, woonaccessoires en verlichting worden hier gepresenteerd door diverse toonaangevende woonmerken. Lees gauw verder voor de woontrends die we gespot hebben voor het jaar 2020!

Duurzaam


Duurzaam wonen is één van de meest populaire woontrends in 2020. We verwachten heel veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in huis. Je kunt klein beginnen met het vervangen van bijvoorbeeld gloeilampen door LED lampen of meer groen in huis te brengen. Wil je het groots aanpakken, denk dan eens aan zonnepanelen op het dak of het overgaan op betere isolatie van je woning.

Natuurlijke kleuren en materialen
Natuurlijke kleuren en materialen is een woontrend dat zich door zet in 2020. De trend sluit ook aan met duurzaamheid. Interieurs met warme natuurlijke kleuren en materialen zoals riet, hout, jute, linnen, wol gaan we in 2020 ook weer veel zien. Ook marmoleum vloeren worden bijvoorbeeld steeds populairder. Niet alleen vanwege de strakke naadloze uitstraling, maar vooral ook vanwege het milieuvriendelijke en duurzame karakter. Bovendien gaat een marmoleum vloer lang mee én wordt op een CO2 neutrale manier geproduceerd. Wij zijn ook fan van massief houten meubels. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar ze zijn ook eens erg duurzaam.   

Gespot op de beurs en binnenkort bij Geels: verlichting van it’s about RoMi.
Deze prachtige bamboe wandlampen en hanglamp uit de Kalimantan serie brengt heel veel sfeer in de woonkamer. Met zijn natuurlijke uitstraling passen deze lampen ook perfect in deze woontrend.



Ronde vormen
Ronde vormen in het interieur zagen we in 2019 ook al voorbij komen en is in 2020 weer een geliefde trend. Doorbreek harde en rechte lijnen in huis door het toevoegen van een ronde salontafel of eettafel, ronde kussens, ronde poef, grote ronde spiegels of ronde schilderijtjes aan de muur. Ronde vormen geeft je interieur een speelse en verzachtende look and feel.

   

Bijzondere wanddecoratie
In 2020 mogen we meer aandacht besteden aan muurdecoratie. Grote wandobjecten, wandkleden, persoonlijke memoborden, ouderwetse letterborden en pinborden. Wij zien het wel hangen!

Gespot op de beurs en binnenkort bij Geels:
100% biologisch katoenen wandkleden van Urban Cotton Amsterdam 
Een gouden tip als je niet goed weet wat je met je lege muur aan moet. Maak een statement in huis met deze mooie wandkleden! 

   

Behang, terug van weg geweest
Behang, oubollig en achterhaald? Helemaal niet! Veel behangmerken hebben behang weer een nieuwe boost gegeven. Je kunt tegenwoordig kiezen uit de tofste printjes, motieven en kleuren. Enkele behangtrends zijn:
- Ecologisch behang: goed voor muur en natuur!
- Urban jungle: prints met groene planten, grote bladeren, rustgevende bomen of exotische dierenprints.
- Natuurlijke kleuren: voor rust in huis, denk aan lichtgroene, blauwe en bruine tinten
- Fotobehang: waarom klein doen als het ook groots kan? Maak fotobehang van een mooie foto die je zelf gemaakt hebt of kies voor een kant-en-klare fotobehang van een mooie stad of bomen. Je hebt fotobehang vast al eens gespot in hotels of restaurants!
- Color blocking & contrast: behang het bovenste gedeelte van je muur met een kleur en het onderste gedeelte weer met een contrasterende kleur. Bijvoorbeeld blauw en geel of roze en groen. Gedurfd en gewaagd is het zeker.


(nieuw: Skin collectie van Eijffinger)

Slank: dunne frames en dunne tafelbladen
Houd jij van een minimalistische interieur? In 2020 gaan we van robuust naar slank. Tafels en kasten met minimalistische vormgeving door haar dunne eiken tafelbladen en dunne frames is de nieuwe trend.



Industriële binnendeuren
De industriële woontrend knijpt er voorlopig nog niet tussenuit. Creëer een stijlvolle, moderne en industriële look in huis met zwarte, metalen binnendeuren. Nu onwijs populair in de woonwereld en wij begrijpen wel waarom! Wil jij ook een industriële binnendeur in huis? Vraag in onze KlusWijs Bouwmarkt naar de CanDo Bradford! CanDo Industrial binnendeuren zijn super trendy zwarte stijldeuren die echt in ieder interieur passen of je nu een modern, klassiek, landelijk of minimalistisch huis hebt!

  

Mix & Match met sierkussens
Jouw bank is niet compleet zonder een paar gezellige sierkussens. Wij hebben onder andere deze prachtige kussens uit de nieuwe collectie van Dutch Decor voor je geselecteerd. Binnenkort vind je ze bij Geels! Ook hebben we al veel nieuwe kleurrijke tuin- en sierkussens van Hartman in ons assortiment opgenomen. Bekijk ze in de winkel of shop online.



PVC visgraat vloeren
Inspiratie voor een nieuwe vloer nodig? De visgraat vloer blijft razend populair. Een visgraat vloer geeft een luxe uitstraling in iedere ruimte, is sfeervol en tegenwoordig voor ieder budget haalbaar. 
En een pvc vloer is makkelijk te onderhouden, slijtvast en duurzaam! Meer weten over vloeren? Kom langs bij Colors@Home Geels.


Blog posts

  • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    Lees meer 

  • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    Lees meer 

  • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.