4 x Tuinmeubel trends in 2018

4 x Tuinmeubel trends in 2018

, door Geels G, 4 min lezen

Het voorjaar is weer begonnen en de eerste lentedagen zijn in zicht. Begint het buitengevoel bij jou ook al te kriebelen? Tijd om jouw tuin weer aan te pakken volgens de nieuwste trends! Maar wat zijn de trends in tuinmeubelen in 2018? In de spotlight staan dit jaar: vlechtwerk, ronde vormen, plateau en strak & stijlvol. We delen met jou de leukste en nieuwste tuinmeubeltrends voor een trendy tuin. Doe hier je inspiratie op en tover jouw tuin om tot hét ultieme relax plek zodat jij nog fijner en langer kan genieten in het nieuwe seizoen.

Tuinmeubel trend 1: Vlechtwerk
Vlechtwerk tuinmeubelen ouderwets? Niet in 2018! Vlechtwerk tuinmeubelen gaan we steeds meer zien. Het oogt erg huiselijk en authentiek. Deze elementen zorgen voor een rustige tuin.

Deze 5-delige loungeset aanbieding Amigo van Beach7 is weerbestendig en kan dag en nacht buiten blijven staan. De tuinset is vervaardigd uit een onderhoudsvrij aluminium frame met daaromheen duurzaam kunststof vlechtwerkdraad. De Amigo Loungeset kun je ook erg leuk combineren met bijzettafels. De Coppa bijzettafeltjes zijn erg geschikt als bijzettafel voor bij jouw tuin loungeset.
Tip: combineer verschillende maten bijzettafels met elkaar voor een speels effect!



Tuinmeubel trend 2: Ronde vormen
Ronde tuinstoelen en tuintafels zie je ook dit jaar weer in vele soorten, maten en verrassende kleuren. Natuurlijke kleurtinten blijven nog steeds een populaire kleur voor zowel binnen als buiten. Denk aan vergrijsde tinten als taupe, bruin en antraciet. Warme en donkere tinten zoals donkergroen, donkerrood, okergeel en terracotta gaan we dit jaar veel zien. Maar ook zachte pastelkleuren zoals zachtroze, paars en mint blijven hippe en rustgevende kleuren voor in de tuin.

Een ronde tuintafel zorgt ervoor dat je met iedereen goed contact kunt maken. Ook oogt het een stuk gezelliger! De ronde vormen breken de strakke en rechte lijnen in een tuin waardoor een tuinset extra opvalt. Ook kan ieder persoon aan de ronde tafel overal even goed bij. Handig tijdens het eten op een gezellige zomeravond. Combineer het eventueel met een leuk buitenkleed van Bo-Camp Urban Outdoor en planten in mooie potten, want ook de botanische tuin trend houden we dit jaar erin!

Tuinmeubel trend 3: Strak en stijlvol
Deze stoere Beach 7 Ramatuelle tuintafel is een echte eyecatcher in jouw tuin. De combinatie van hout en betonlook maken deze tafel strak en stijlvol. Het onderstel is gemaakt van acacia hout. Het blad is gemaakt van een cement fiber en geeft daarom een betonlook uitstraling. De robuuste houten kruispoot geeft niet alleen een stoere look, maar het biedt ook meer beenruimte onder de tafel.

Tip:
mix & match is hot! Zo is het geoorloofd om een stoere industriële teakhout tafel te combineren met bijvoorbeeld Butterfly Rope stoel. Door de verschillende materialen is het heel eenvoudig om de Ramatuelle tafel met verschillende stoelen te combineren zoals de Geneva tuinstoelen, Chamonix tuinstoelen, Coral Reef tuinstoelen of Butterfly rope tuinstoel.
 

 

Geloof ons, een mooie grote tuintafel is een musthave in iedere tuin. In 2018 wordt de buitenkeuken weer een trend. Gezellig met z’n allen buiten genieten van het eten op een mooie zomerse dag. Een grote tuintafel zorgt voor het gevoel van een verlengd deel van jouw huis. We brengen binnen naar buiten!

Tuinmeubel trend 5: Plateau loungesets
Hoe breng je nog meer het huiselijke gevoel naar buiten? Een heerlijke lounge set in je tuin plaatsen is het antwoord. Dit jaar moet je een loungeset in een plateau uitvoering in je tuin hebben!
Deze prachtige Las Vegas 3-delige loungeset van aluminium heeft een strakke uitstraling en is ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk. Een strakke plateau platform set waar je met familie of vrienden lekker op kan loungen, dat wil toch iedereen?

Tip: Geef neutrale of donkere tuinsets een persoonlijke touch met behulp van leuke sierkussens. Wij zijn fan van pasteltinten in de tuin. Of ga jij juist voor felle zomerse kleuren zoals knalgeel of groen? Door te wisselen van kussens geef je je tuin in een mum tijd een andere uitstraling. Met zachte pasteltinten geef je een romantische sfeer aan je tuin. Felle kussens daarentegen vrolijken je gehele tuin op en creëren direct een tropical sfeer! 


Blog posts

  • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    Lees meer 

  • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    Lees meer 

  • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.