4 x Tuininspiratie

4 x Tuininspiratie

, door Geels G, 5 min lezen

Op zoek naar leuke tuin ideeën en tuintrends? Zeg maar dag tegen je saaie tuin. Wij zetten onze vier favoriete tuinstijlen mét bijpassende stylingtips voor je op een rij. Laat je inspireren en shop the look. Je wordt weer verliefd op je eigen tuin!
 
1. Urban Jungle

Urban jungle, oftewel een tropisch groen paradijs in je tuin! De ingrediënten van een Urban Jungle tuinstijl zijn veel groen, botanische prints, natuurlijke kleuren en materialen en vooral mooie planten en boompjes! Qua tuinmeubelen past een strakke tuinset het beste bij deze trend. Vooral lage loungesets met een rustige kleur zoals (donker)grijs en materialen als hout zorgen voor rust in al het groen. (Tip: de Chicago houten loungeset aanbieding van Beach 7)

Maak het af met leuke accessoires zoals botanische prints op kussens, hanging baskets, bamboe lantaarnlampen, een aztec vloerkleed, bijzettafeltjes en lijstjes die in het Urban Jungle thema passen.



Shop the look
1. Beach7 Loungeset Las Vegas Aluminium 3-delig - 250x250cm 
2. Hartman Julia Green hoge rug kussen - 123x50x10cm
3. Bo-Camp - Urban Outdoor - Chill mat - Rond - Ø 200 cm
4. Tafellamp LED Bahamas
5. Buitenlamp bamboe zwart
6. Lampenbol met kunstplant 
7. Regisseursstoel bladmotief


2. Loungen in Ibiza

Ga je niet op vakantie? Waan jezelf in Ibiza in je eigen tuin! De Ibiza tuinstijl is strak, wit, licht en met veel natuurlijke materialen als hout en rotan. Of ga juist voor de Ibiza Bohemian stijl, een mix & match van vrolijke, felle kleuren en prints.

In de Ibiza tuin trend is het belangrijkste doel om lekker tot rust te komen, net als op vakantie! Dat betekent dat comfy lounge tuinmeubelen, een grote schommelstoel of een hangmat echt niet mag ontbreken. Grote loungesets of meubels zoals een grote diningtafel met tuinbanken en grote stoelen geven je tuin een relax-gevoel.

Style je lounge gedeelte met veel kussens in verschillende maten en kleurrijke prints. Hoe zorg je nog meer voor het Ibiza effect? Denk dan aan palmbladeren of een zomers palmboompje, een vuurschaal een vintage look vloerkleed met kwastjes, potten in diverse maten, gekke poefjes, kaarsen en sfeervolle windlampjes. Let’s go Ibiza!

 ibiza tuinstijl inspiratie

Shop the look
1. Garden Deals Loungeset Jepara Sunlight - 270x270 cm 
2. Hartman Mari blue sierkussen
3. Beach7 Bijzettafel Smile Lime
4. Buiten lantaarnlamp bamboe 
5. Decoratieve staand flamingo 
6. Hangmat Samba


3. Scandinavische sferen

De Scandinavische interieurstijl is ontzettend populair in veel Nederlandse huishoudens. Wist je dat je dit ook erg makkelijk in de tuin of op het balkon toe kan passen? De Scandinavische tuin sfeer bereik je buiten net als binnen met strakke en moderne lijnen. Het Scandinavisch palet bestaat uit donkergrijs, zwart, wit en houttinten. De romantische types gaan voor de pastelkleuren als mintgroen en oudroze. Belangrijk in deze trend is om de ruimte zo ‘clean’ en ruimtelijk mogelijk te houden.

In de Scandinavische tuin zijn de tuinmeubelen van robuuste materialen als steigerhout, teak en andere houtsoorten. Het leuke is dat je dit kan mixen met moderne meubels en accessoires van metaal of kunststof.

Om het helemaal ‘skön’ (mooi in het Zweeds) te maken, style je het af met een ronde poef, kussens met prints of juist van leer, lichte vazen, tuinlantaarns, fakkels, vlechtwerk, witte stompkaarsen, een vuurkorf en rendierhuiden.

 
Shop the look
1. Beach 7 Geneva armstoel wit - roze
2. Friesenbank Guinevere
3. Vuurkorf zwart metaal
4. Hartman Sky black sierkussen
5. Kähler design Hammershøi Vaas 25 cm


4. Klein maar fijn

Heb je een kleine tuin? Wees dan vooral niet getreurd. Ook met weinig ruimte buiten, kun je een onwijs gezellig hoekje maken van je stadstuintje of balkon. Tuin ideeën genoeg! Een grote diningset zit er vaak niet in, maar er zijn tegenwoordig erg leuke inklapbare tuinsets van bijvoorbeeld Kettler verkrijgbaar. Of denk aan een klein tuintafeltje met matching stoelen van Beach 7.

In een kleine stadstuin kun je het beste verticaal tuinieren. Je zou bijvoorbeeld leuke potjes met planten of bloemen aan een kale muur kunnen hangen of gebruik een klimplantenrek. Hiermee kun je veel groen creëren op een kleine oppervlakte. Bovendien fleurt het je balkon of tuin helemaal op.

 


Shop the look
1. Beach 7 armstoel Oberon rope
2. Beach 7 Fontelina bijzettafel rond 60 cm teak (met zwarte of witte poten)
3. Beach 7 Belize 5-delige diningset 
4. Wandrek Bloempothouder

Shop eenvoudig jouw geliefde tuin trends bij elkaar in onze webshop. Zin om het live te bekijken? Neem dan gerust een kijkje in onze winkel voor nog meer tuin inspiratie, accessoires en trendy tuinmeubelen.

Blog posts

  • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    Lees meer 

  • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    Lees meer 

  • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.