5 tips voor een luxe hotelgevoel in je slaapkamer!

5 tips voor een luxe hotelgevoel in je slaapkamer!

, door Geels G, 3 min lezen

Herken je dat? Het moment dat je in een luxe hotelkamer stapt, krijg je direct een heerlijk relaxed gevoel. De ontspannen sfeer, een stijlvol opgemaakt bed, de mooie accessoires: alles is perfect op elkaar afgestemd. Eenmaal thuis is dat gevoel meteen weg. Ivo heeft voor jou een aantal tips om heel makkelijk zelf een hotelgevoel in je eigen slaapkamer creëren.

TIP 1: Combineer met diepe kleuren en luxe accessoires
De huiselijke sfeer die je in hotelkamers ziet en voelt, komt vaak door het kleurgebruik. Diepe kleuren als donkergroen, donkerblauw of aardetinten zorgen voor een stijlvolle en warme uitstraling. Kies je favoriete sfeer en stijl en bepaal dan het kleurenpalet. Combineer deze kleuren met luxe accessoires zoals een opvallende nachtlampje om het af te stylen. 


1. Histor kleur Quiet Clearing 
2. Tafellamp Dome

 
Kleuradvies nodig?
Onze interieurexperts van Colors@Home staan voor je klaar in onze winkel om je te voorzien van het beste kleuradvies. Geels Woonwarenhuis is de verfspecialist in de regio! Wist je dat je bij ons altijd 25% korting op Sikkens en Wijzonol verf ontvangt?

TIP 2: Durf prints toe te voegen
Een andere manier voor het creëren van een hotelgevoel zijn prints! Een mooie print geeft altijd een extra dimensie aan je slaapkamer. Om dat voor elkaar te krijgen, kies je bijvoorbeeld voor een opvallende wandkleed van Urban Cotton of behang met grote opvallende bloemen of bladeren. Mooie aaibare sierkussens van Dutch Decor of een prachtig plaid voor op je bed zijn de finishing touch: je wilt nooit meer uit je bed!


1. Urban Cotton Wandkleed
2. Behang van KEK Amsterdam

TIP 3: Experimenteer met texturen
Wil je nog meer karakter toevoegen aan je slaapkamer? Maak dan gebruik van texturen zoals velours, satijn of fluweel. Een fluwelen poef doet het bijvoorbeeld al goed. De belangrijkste tip die ik je wil meegeven, is dat je vooral moet experimenteren. Denk verder dan alleen kleur of praktische accessoires en durf echt te spelen met verschillende vormen, structuren en groottes. 



Bonustip!
Je ziet het steeds vaker in hotelkamers: twee verschillende kleuren dekbedden. Probeer het maar eens!

TIP 4: Zorg voor een stijlvolle kast met voldoende opbergruimte
Is het je opgevallen dat luxe hotelkamers bijna altijd uitgerust zijn met voldoende kastruimte en er ook nog eens super strak uitzien? In een hotelkamer heb je altijd plek om je kleren op een eenvoudige manier op te bergen. Denk dan eens aan lades onder het bed of een nachtkastje met lades. Het lijkt zo simpel, maar het zorgt er wel voor dat je altijd een opgeruimd gevoel hebt in je slaapkamer. Precies, het hotelgevoel! 



STIJLVOLLE SLAAPKAMERKAST OP MAAT

Bij KlusWijs Geels maken we kasten op maat, die perfect in jouw slaapkamer passen. Twijfel je nog welke kast het beste bij jouw slaapkamerstijl past? Kom langs voor inspiratie en advies in onze winkel.

TIP 5: De juiste verlichting
Iedere hotelkamer heeft het: verlichting waardoor de kamer nog groter lijkt. Het geheim? Maak slim gebruik van wandlampen! Het licht dat naar boven (of naar beneden) schijnt tegen de muren, zorgt voor een ruimtelijk én tegelijkertijd sfeervol effect. Absolute aanrader is deze Good&Mojo wandlamp van geweven bamboe. En wat dacht je van deze praktische vloerlamp met een geïntegreerde houten tafeltje. Het bespaart je ruimte en ziet er ook nog eens geweldig uit. Ideaal om die luxe twist aan je slaapkamerinterieur te geven.


Blog posts

  • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

    Lees meer 

  • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

    Lees meer 

  • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.